Menu

 
 
 
 
Best view 1152 x 864 ( +F11 )
Bookmark and 
 Share web counter
Visits
counter
Visitors
--- UNDER CONSTRUCTION ---

Alex News

ALWAYS ON TOP ( Scroll down for recent postings )

===
PAM ! Pam-para,pam-pam ! PAM ! PAM !
 

Mar 7, 2011

Srpski „psi rata“ čuvaju Gadafija!

Desetine srpskih plaćenika ratuju na ulicama Libije

Srbi su prvi strani plaćenici koji su stigli u Libiju! Naime, nekoliko desetina srpskih plaćenika u ovom trenutku ratuju na ulicama libijskih gradova na strani trupa vernih Muameru el Gadafiju!
Kako „Alo!“ saznaje, srpski plaćenici dobijaju desetine hiljada dolara za ovaj posao, a u Libiju dolaze mahom iz drugih afričkih država, u kojima već godinama rade kao „psi rata“.
Osim iz afričkih zemalja, naš plaćenici stižu i iz Srbije, ali preko bosanskih i hrvatskih agencija koje se bave angažovanjem za ovu vrstu poslova.„
Srpske legionare“, kako „Alo!“ saznaje, čine ratni veterani iz sukoba na prostoru bivše Jugoslavije.
Osim bivših pripadnika vojnih i policijskih jedinica, gro ovih snaga čine nekadašnje „crvene beretke“, koje su se razmilile po svetu nakon što se ta jedinica rasformirala 2003. godine. Oni su po afričkim državama mahom radili kao privatno obezbeđenje raznih predsednika, poput nekadašnjeg zairskog lidera Mobutua Sese Sekoa, te brojnih političara, ali i kao instruktori u tamošnjim vojskama.
Osim Srba, u prvoj turi u Libiju su došli i plaćenici iz afričkih zemalja. Kako kaže naš sagovornik koji je insistirao na anonimnosti, srpski plaćenici su angažovani u rekordnom roku, pošto su poznati kao odlični i veoma iskusni vojnici.- Gadafi ih plaća koliko traže!
Cene angažmana se kreću i do nekoliko desetina hiljada dolara i evra. Dobar deo njih imao je odlično plaćene poslove po raznim afričkim zemljama, ali ova ponuda nije bila od onih koje se odbijaju.
Pre početka pobune, odnosno čim je počelo da se zakuvava, naši koji su u Africi odmah su počeli da kontaktiraju sa Libijcima, ali i Libijci s njima. Taj posao rade i pojedine „agencije“ koje su specijalizovane za pružanje takvih usluga i imaju odlične obaveštajne kontakte - kaže izvor „Alo!“ blizak vojnim krugovima.
Srpski plaćenici su u Libiju otišli preko bosanskih i hrvatskih agencija, pošto se ove iz Srbije nisu još dogovorile o vrednosti posla.
- Može da se očekuje da u skorije vreme još dosta naših plaćenika ode kod Gadafija, koji inače ima ogromno poverenje u srpske vojnike.
Pa zna se da su naši decenijama obučavali ne samo njegovu vojsku, već i privatno obezbeđenje, a i dosta njihovih oficira školovano je u našim vojnim školama i na Vojnoj akademiji.
Inače, pojavile su se informacije da je u Bengaziju bilo i mrtvih plaćenika, ali koliko mi je poznato, naši su dobro - tvrdi naš izvor.
Doktor Salem Zavi, član Nacionalne konferencije libijske konferencije, potvrdio je za britanski BBC da je Gadafi pored vojske i policije angažovao i veliki broj plaćenika iz Afrike i Evrope.
- Gadafi je uključivanje stranih plaćenika u sukobe u Bengaziju platio velikom količinom novca.
Taj novac je došao iz državnog budžeta Libije i znamo da se veliki broj plaćenika javlja kako bi pomogao sadašnjoj libijskoj vlasti.

„Ubijaju nas Srbi!“

Na internet forumima, kao i „tviteru“, takođe su se pojavile informacije o srpskim plaćenicima u Libiji. Afrički i srpski plaćenici poslati su u Libiju da ubijaju civile!“, tema je na jednom od foruma koji se bave situacijom u ovoj zemlji, a među porukama na „tviteru“ otkriveno je da su „evropski vojnici“, koji su stigli u pomoć Gadafiju, u stvari Srbi.
Naši piloti mu ostali u lepom sećanju
Srpski plaćenici ostali su pukovniku Gadafiju u lepoj uspomeni još devedesetih godina prošlog veka. Naime, pošto je tada regularna vojska Libije nevoljno pristajala da se obračuna sa islamističkim militantima, Gadafi je angažovao srpske pilote, koji su učestvovali u borbenim dejstvima, ali i akcijama protiv civila, kao podrška kopnenim snagama.

Zajedno sa braćom Rusima!

U Libiju, osim Srba, stigli su plaćenici iz Rusije i drugih bivših sovjetskih republika, kako bi zaštitili Gadafija i bez milosti se obračunali s demonstrantima! Kako su izjavili očevici, Rusima i drugim „belim plaćenicima“ pridružila se i grupa vojnika iz afričkih zemalja, koji govore francuskim jezikom, najverovatnije iz Čada i Darfura. Najamnici su dobili po 18.000 funti, odnosno oko 20.000 evra.


4 comments:

Anonymous said...

Dude what language is this?

Alexander Münch said...

Hi AA,

This is Serbian written in Latin Alphabet ! ( Instead of Cyrillic )

I was born in Yugoslavia and Croatian ( same as Serbian ), is my "Mother's Tongue" .

Serbs and Croats are the same people !
The Croats are Roman Catholics and the Serbs are 'Pravoslavs' ( Orthodox )

Do some Goggling.

Alex.

Anonymous said...

Hi Alex.
Provoslavs could be translated to the "Real" Slavs or "Righteous" Slavs.
Will.

Alexander Münch said...

Anonymous Will,

Pravo - in the Slavonic languages means :-
Right, Straight, Truth, Law, Correct, Real,Privilege, and more.

I believe that the "Opposite" of Pravoslav will be - "Krivoslav" !...

( Kriv - Guilty, Bent,Wrong etc... ).
Alex.